Snadnější snídaně díky kuchyňským pomocníkům. Které vybrat a jak vám usnadní práci?

Snídaně je základ dne. Nebaví vás však už jen zalít cereálie mlékem nebo uvařit vajíčko natvrdo? Máme pro vás vychytávky, které vaši snídani oživí, usnadní práci a zároveň ji dovedou k dokonalosti.

Teplý čaj, základ rána

Řada z nás první, co ráno zapíná, je rychlovarná konvice. Bez teplého čaje by ráno nebylo ráno. Jakou rychlovarnou konvici domů vybrat? Čas již odzvonil plastovým modelům. Sáhněte raději po kvalitnější konvici z nerezové oceli, keramiky, kovu nebo ze skla. Důvodem je především životnost, kdy plastová konvice ji mívá nižší. Vícečlenná domácnost by také měla vybírat podle objemu nádoby, kdy zajisté ocení objem mezi 1,2 až 1,7 l. Jestliže si potrpíte na kvalitní čaj, oceníte určitě možnost, kdy na konvici nastavíte teplotu ohřátí. Například zelený, bílý nebo druhy žlutého čaje se doporučuje zalévat vodou o teplotě 65–80 °C, černý čaj by měl být zaléván 95 °C – vroucí vodou.

Nastartujte se kávou

Ten, kdo nejde k rychlovarné konvici, jde ke kávovaru. Zde je nabídka jedna z nejbohatších. Zvolit můžete pákový kávovar, ze kterého vám poteče espresso, které si vytvoříte na míru. Pro snadnější a rychlejší přípravu kávy můžete sáhnout po automatickém kávovaru. Ten vám kávu namele a řada modelů připraví také kávu s mléčnou pěnou. Další variantou jsou kapslové kávovary. Ty se řadí v rámci obsluhy mezi nejjednodušší.  

Opečený toast a nejen to

Křupavá topinka namazaná marmeládou a máslem. Sbíhají se vám sliny? Topinkovače však v dnešní době umějí daleko více. Mezi další nabízené funkce patří rozmrazování pečiva, opékání lívanců či vaflí. Specifickou vlastností je opékání pečiva. Pro to vybrané spotřebiče mají horní rošt, který se dá vysunout nad opékací otvory. Na něj se pak mohou umístit kusy pečiva, které se díky sálajícímu teplu potřebně propečou.

Čtěte také:  Zvažujete, že byste si do bytu pořídili klimatizaci? Poradíme vám s výběrem

Chcete něco více?

Pro milovníky sladkých snídaní je tu pro české domácnosti trochu netypický vaflovač. Těsto do něj je hotové raz-dva (vejce, polohrubá mouka, špetka soli, prášek do pečiva, mléko a trochu cukru) a buď z něj můžete dělat palačinky na pánvi, nebo právě můžete využít vaflovač a připravit krásné vafle. „Pro usnadnění vaší práce má vaflovač SENCOR SWF 1010 nepřilnavé plochy, proto se dobře čistí. Disponuje také regulací teploty, indikátory provozu a nahřátí i tepelně izolovanou rukojetí,“ vysvětluje Petr Uher, specialista FAST ČR.

0 Comments

Leave a reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Log in with your credentials

Forgot your details?